13. júna 2011

Bliss Social Club

Fet. Fet a kurvy. A chlast. Neóny. Pasáci. Použité injekčné striekačky. Bezdomovci. Najlepšie podniky v meste. Štýlové reštaurácie. A zase kurvy. Bordely. Automaty. Fet, veľa fetu. Žobráci. A chlast, chlast, chlast, nekonečné more chlastu.

Kings Cross, najvykričanejšia štvrť Sydney, pulzujúca od zotmenia do rána, každú noc, bez výnimky. Vyzývavé svetlá vývesných tabúľ a vône lacných parfémov miesiace sa s pachom tmavých bočných uličiek.

Teritória sú rozdelené, málokedy niekto skončí s guľkou v bruchu alebo nožom v chrbte. True blue Aussies rešpektujú Libanoncov, tí zase Srbov. Červenolíci Íri nerešpektujú nikoho, ale načo. Nanajvýš občas niekomu rozsekajú ciferník.

Aborigéni nepokryto kradnú. Maori nonšalantne strážia bary. Zvratky ako integrálna súčasť chodníkov. Jediný McDonalds z ktorého vás nevyhodia, keď si zapálite.

Odbočiť z hlavnej, prejsť popri fontáne a žmurknúť smerom k policajnej stanici. Zazvoniť. Vchod sa zaplní plecnatým holohlavým Bosniakom. O čo ti ide, pýta sa grobiansky. Zdravko ma posiela, odpovedám.

Chvíľu si ma premeriava, kým sa rozhodne. Mierne ustúpi, prešmykneme sa dovnútra a rýchlo zase zamkne. Pološero, tváre s lesklými očami, sitár. Presun na poschodie, káva a malé vrecko. Účet si nepýtam. Balíme. Pomalý, hlboký nádych. Sme doma.

Žiadne komentáre: